Loading...

ÎNTREȚINEREA BIJUTERIILOR

Nu purtați bijuteriile la duș, baie, piscină sau cada cu hidromasaj. Șamponul și săpunurile se pot acumula pe suprafața metalică, precum și pe pietre prețioase, făcând bijuteriile tale să pară plictisitoare. Umiditatea nu este prietenoasă cu metalele prețioase. Evitați ca bijuteriile dvs. să fie expuse la umiditate și evitați să vă purtați bijuteriile în medii foarte calde, cum ar fi saunele sau în timp ce faceți plajă.

Produsele de curățare de uz casnic pot păta sau deteriora bijuteriile. Evitați contactul cu orice substanțe chimice. Vă recomandăm să nu purtați bijuteriile în timp ce vă ocupați de treburile casnice, de grădinărit, de exerciții fizice, de gătit, de curățare sau de sport. Toate pietrele prețioase sunt fragile; chiar și un diamant se poate ciobi sau crăpa în caz de impact. Protejați-vă bijuteriile de suprafețele dure, nu le scăpați și evitați impactul. Tine minte; Mai multă grijă prelungește durata de viață a bijuteriilor tale!

Este mai bine să-ți scoți bijuteriile înainte de a merge la culcare. Acest lucru vă va împiedica să vă deteriorați accidental bijuteria. Un lanț poate fi rupt sau un dinte poate fi îndoit în somn, ceea ce vă poate face chiar să pierdeți o piatră.

Da, pot. Asigurați-vă că vă puneți bijuteriile la sfârșit atunci când vă îmbrăcați, astfel încât acestea să nu fie supuse loțiunilor, parfumurilor, fixativului de păr sau altor produse cosmetice sau chimice care ar putea cauza defecte permanente ale bijuteriilor, cum ar fi decolorarea, petele sau pierderea strălucirii. . Punerea bijuteriilor pe ultimul loc va împiedica, de asemenea, să se prindă de haine și să se deterioreze. Seturile de piatră se pot înfunda ușor cu cremă. Evitați să puneți loțiune în timp ce purtați inelele.

Când scoateți inelul, mânuiți-l întotdeauna de bandă și niciodata de piatra (dogrusu bu). Acest lucru vă va ajuta să păstrați piatra inelului în siguranță și curată.

Păstrați-vă articolele de bijuterii individual, astfel încât să puteți evita zgârieturile sau deteriorarea.
Umiditatea va cauza pătarea; nu ține recipientul pentru bijuterii în baie pentru a o evita.
Uleiurile naturale din pielea ta pot face ca diamantele, pietrele prețioase și perlele să devină plictisitoare. Manevrați-le cât mai puțin posibil atunci când nu purtați bijuteriile.

Perlele trebuie să respire, spre deosebire de multe alte pietre prețioase. Păstrați-le într-o pungă de in.

Cutiile cadou GLAMIRA au fost concepute pentru prezentare sau cadou si nu sunt destinate depozitarii pe termen lung. Cel mai bine este să vă depozitați bijuteriile în materiale adecvate, în funcție de metalul și pietrele prețioase ale acestora.

Păstrați piesele de diamante separat, deoarece diamantele pot zgâria alte bijuterii și chiar se pot zgâria între ele.

Curățați-vă bijuteriile ușor și regulat pentru a îndepărta orice ulei, praf sau contaminare. Folosiți apă și săpun blând împreună cu o cârpă moale, dacă este necesar. Asigurați-vă că vă uscați bijuteriile și așteptați până când bijuteriile sunt complet uscate înainte de a le depozita înapoi.

Unele produse de curățare pentru bijuterii pot conține abrazive care pot fi prea aspre pentru bijuteriile dvs. și nu toate sunt potrivite pentru toate tipurile de metale și pietre prețioase. Cel mai sigur mod de a vă curăța bijuteriile este să folosiți un săpun blând și o cârpă sau o perie foarte moale.

Dacă murdăria este greu de îndepărtat, înmuiați bijuteriile în apă curată timp de 5 până la 10 minute. Vă rugăm să rețineți că această metodă nu trebuie folosită pentru a curăța bijuterii cu perle sau materiale sensibile la umiditate, cum ar fi bijuteriile din lemn.

S-ar putea să găsiți câteva informații utile pe Internet, dar vă rugăm să vă asigurați că acestea provin din surse de încredere și să rețineți că metodele de curățare pe care le puteți găsi pot fi pentru bijuterii fără pietre. Aplicarea tehnicilor de curățare a metalelor la bijuterii cu diamante, pietre prețioase și perle poate provoca daune grave asupra bijuteriilor dumneavoastră.

Nu vă recomandăm să utilizați aparate de curățat cu ultrasunete sau cu abur, deoarece acestea nu sunt potrivite pentru majoritatea bijuteriilor cu pietre prețioase și perle. Fiecare bijuterie trebuie îngrijită și întreținută în funcție de caracteristicile produsului.

Aurul este un metal moale și acesta este principalul motiv pentru care îl amestecați cu alte metale pentru a produce bijuterii. Fiind un metal moale, acesta este predispus la zgârieturi, ceea ce necesită o manipulare și o curățare blândă. Bijuteriile din aur se pot păta și într-un mediu nepotrivit. Evitați săpunul dur, inclusiv gelul pentru corp, clorul și înălbitorul de uz casnic, precum și orice substanțe chimice necunoscute. Purtarea zilnică poate face ca bijuteriile din aur să aibă o suprafață plictisitoare. Curățați-vă bijuteriile în mod regulat pentru a-și păstra strălucirea. Fiți blând în timp ce vă curățați bijuteriile și nu le lustruiți prea aspru pentru a preveni zgârierea. Asigurați-vă întotdeauna că îl uscați ușor după curățare. Dacă bijuteriile dvs. de aur includ pietre prețioase, vă rugăm să le luați în considerare și pentru întreținere și curățare. Pietrele prețioase pot necesita diferite metode de întreținere în funcție de structura lor.

Atât platina, cât și paladiul sunt metale hipoalergenice și sunt rare și durabile. Sunt mai rezistente la zgârieturi decât alte metale, dar asta nu înseamnă că nu necesită îngrijire sau că nu se vor zgâria deloc. Ar trebui să ai mereu grijă de bijuteriile tale pentru a te bucura de ele toată viața.
Este normal ca bijuteriile din platină și paladiu să capete patina la uzura zilnică. Patina este un luciu mat și este un aspect preferat al acestor metale de mulți oameni. Vă puteți curăța cu ușurință bijuteriile din platină sau paladiu folosind un săpun blând și apă caldă.
Dacă bijuteriile dvs. din platină sau paladiu includ pietre prețioase, vă rugăm să le luați în considerare și pentru întreținere și curățare. Pietrele prețioase pot necesita diferite metode de întreținere în funcție de structura lor. Nu înmuiați și nu periați pietrele prețioase delicate care sunt montate pe bijuteriile dvs. de platină sau paladiu.

Argintul fin este un material moale și maleabil, care poate fi deteriorat și zgâriat cu ușurință. Cu toate acestea, bijuteriile tale din argint vor rezista o viață întreagă cu îngrijire și întreținere adecvate.
Argintul este reactiv la aer și uleiurile pielii. Este foarte important să vă curățați bijuteriile din argint în mod regulat pentru a le proteja de deteriorare. Se pătește mai repede atunci când este supus umidității și poluării. Dacă curățați murdăria înainte de a se acumula, vă puteți bucura de bijuteriile din argint pentru o lungă perioadă de timp. Odată curățate, bijuteriile din argint trebuie păstrate uscate și depozitate corespunzător.
Nu folosiți prosoape de hârtie sau șervețele pentru a vă curăța bijuteriile din argint, deoarece acestea le pot zgâria.
Amintiți-vă întotdeauna că piscinele nu sunt prietenoase cu argintul, iar clorul vă poate deteriora permanent bijuteriile. Asigurați-vă că vă scoateți bijuteriile din argint înainte de a înota. Dacă uitați să îl îndepărtați înainte de a înota, asigurați-vă că îl clătiți și îl uscați după aceea.
Dacă bijuteriile dvs. din argint includ pietre prețioase, vă rugăm să le luați în considerare și pentru întreținere și curățare. Pietrele prețioase pot necesita diferite metode de întreținere în funcție de structura lor. Dacă preferați să utilizați o soluție de îngrijire a argintului pentru a vă curăța bijuteriile, asigurați-vă că pietrele prețioase de pe bijuterii nu intră în contact cu soluția sau cu alte substanțe chimice.

Acestea sunt materiale speciale folosite pentru bijuterii și necesită îngrijire pentru o durată lungă de viață. Protejați-vă bijuteriile de căldură extremă, precum și de apă și umiditate excesivă.
Piesele sau piesele de bijuterii din email și ceramică sunt mai puțin rezistente la impact în comparație cu metalele prețioase; așa că evitați să le loviți sau să le scăpați pe suprafețe dure.
Dacă bijuteriile dvs. includ pietre prețioase, vă rugăm să le luați în considerare și pentru întreținere și curățare. De asemenea, ar trebui să luați în considerare îngrijirea celorlalte metale folosite pe bijuteriile dvs.

Diamantul brut este cel mai dur material natural, dar nu uitați că un diamant tăiat și lustruit poate fi zgâriat sau ciobit cu ușurință dacă nu este manipulat cu grijă. Protejați-vă bijuteriile cu diamante de impactul împotriva suprafețelor dure.
Amintiți-vă întotdeauna că diamantele se pot zgâria unul pe altul, precum și alte pietre prețioase. Nu vă aruncați bijuteriile cu diamante în același recipient cu alte piese de bijuterii și aveți grijă când purtați mai multe inele cu diamante împreună.
Săpunul și șamponul pot forma un strat pe diamante, ceea ce le-ar face să-și piardă strălucirea. Diamantele sunt, de asemenea, foarte predispuse să colecteze murdărie și ulei. Uleiul din vârful degetelor tale se va acumula pe diamantul tău, determinându-l să-și reducă strălucirea și să-și atenueze strălucirea.
Dacă diamantul tău pare tulbure, cel mai probabil este praf sau murdărie blocată sub piatră sau pelicula care s-a acumulat pe piatră. Curățarea regulată va ajuta diamantul să continue să strălucească.

Pietrele prețioase naturale sunt materiale sensibile. Nu au durabilitatea diamantelor, așa că necesită îngrijire suplimentară pentru a menține o viață lungă. Asigurați-vă că le protejați împotriva căderii sau lovirii unei suprafețe dure. Nu le depozitați împreună cu alte bijuterii în același recipient.
Este foarte important să curățați pietrele prețioase în mod regulat și, de asemenea, să le păstrați curat pentru a le proteja umbra naturală. Pur și simplu ștergeți bijuteriile cu pietre prețioase cu o cârpă moale pentru a curăța reziduurile de pe ele.
Lumina și căldura pot afecta durabilitatea și culoarea unei pietre prețioase. Evitați căldura excesivă și schimbările bruște de temperatură, deoarece acestea pot fractura unele pietre prețioase

Perlele sunt elemente foarte sensibile ale naturii și, de obicei, nu sunt ideale pentru utilizarea zilnică. Unul dintre motivele pentru care sunt atât de fragili este că sunt foarte moi. Ele trebuie manipulate cu grijă. Perlele trebuie păstrate fără parfum, produse cosmetice, transpirație, murdărie, agenți de curățare, apă și căldură.
Puteți șterge ușor bijuteriile cu perle cu o cârpă ușor umedă, dar nu le înmuiați niciodată în apă.
Nu depozitați perle în pungi de plastic. Acestea trebuie depozitate într-o cutie de bijuterii căptușită cu pânză sau învelite într-o cârpă moale pentru a menține strălucirea și calitatea perlelor. Nu le aruncați niciodată în cutia de bijuterii, deoarece se pot deteriora cu ușurință.

Inelele sunt mai expuse factorilor externi decât alte piese de bijuterii pur și simplu pentru că mâinile sunt folosite continuu în activitățile zilnice, indiferent cât de puternice sunt acele activități. În special inelele purtate la mâna dominantă vor fi mai expuse la daune. Puteți continua să purtați inelul în siguranță atâta timp cât aveți grijă de el.

Pentru ca cerceii să dureze mai mult, amintiți-vă întotdeauna că ar trebui să fie ultimul articol pe care îl puneți. Cerceii tind să fie afectați de produsele de păr pe care le folosiți, mai mult decât orice altă bijuterie, deoarece sunt foarte aproape de părul dvs.
Cerceii mari sau cerceii cu lanț ar trebui scoși înainte de culcare, astfel încât să nu se strice și să nu fie prinși de nimic și să te rănească.

Colierele, brățările și gleznele cu lanț se vor lega în noduri dacă sunt depozitate în același recipient. Pentru a evita nodurile, asigurați-vă că vă păstrați bijuteriile cu lanț întins sau agățate drepte atunci când nu sunt purtate.
Dormitul cu lanțurile puse le poate face să se slăbească și să se rupă. Scoateți întotdeauna lanțurile înainte de a dormi.

Ne pasă de materialele pe care le folosim pentru fiecare bijuterie GLAMIRA și selectăm cu atenție materiale antialergice. Cu toate acestea, alergiile pot fi cauzate de mulți alți factori, cum ar fi condițiile personale și modul în care sunt utilizate bijuteriile. Daca ai alergii, cunoasterea tipului de metale la care esti alergic te poate ajuta sa alegi cea mai potrivita bijuterie pentru tine, astfel incat sa te bucuri de ea toata viata.

Dacă aveți o piele sensibilă, avem câteva sfaturi pentru a vă ajuta să evitați iritațiile și erupțiile cutanate în timp ce purtați bijuteriile:

  • Un inel care este strâns pe deget poate provoca iritații ale pielii. Asigură-te că inelul tău ți se potrivește corect.
  • Acumularea de săpun, produse cosmetice, praf sau murdărie sub inele, în special verighete, poate provoca iritații pe pielea sensibilă.
  • In anotimpurile sau mediile calde si umede, pielea transpira sub bijuterii daca este purtata o perioada indelungata. Acest lucru poate irita pielea și poate duce la alergii pentru unele persoane.
  • Cerceii și inelele sunt cel mai probabil să rețină apa pe piele. Scoateți-vă întotdeauna bijuteriile înainte de baie sau duș și asigurați-vă că ștergeți apa și săpunul de pe corp înainte de a vă pune bijuteriile la loc.
  • Mâinile sunt spălate frecvent în timpul lucrului casnic. Detergenții sau alte produse de curățare împreună cu apă pot rămâne sub inel și pot provoca alergii. Scoateți-vă întotdeauna bijuteriile în timpul activităților casnice. Spălați-vă și uscați-vă bine mâinile înainte de a vă purta din nou inelul.
  • Soluțiile de curățare pe care le utilizați pentru bijuterii vă pot provoca reacții alergice. Evitați curățarea industrială.

În unele cazuri rare, unii oameni pot vedea pete verzi sau închise pe piele, după ce au purtat bijuterii. Acesta nu este un semn al unei reacții alergice. Acest lucru se poate întâmpla atunci când anumite metale reacționează cu anumite ingrediente, cum ar fi acizii sau sarea de pe piele, precum și ingredientele din crema de corp sau alte produse cosmetice. Transpirația este un alt factor, deoarece provoacă oxidare din cauza cantității de umiditate.