Loading...

Educație despre Diamant

Educație despre Diamant

În greacă - adámas - înseamnă incasabil. Diamantele sunt cele mai vechi pietre prețioase și cele mai grele materii prime de pe Pământ, care sunt folosite și în scopuri decorative. Diamantele constau în carbon cristalizat, care a fost creat cu milioane de ani în urmă, sub căldură imensă (aproximativ 1.250 °) sub presiune ridicată (40-60 atmosfere) la o adâncime de 150-200 km, în vasul de topire a lavei strălucitoare. Erupțiile vulcanice au aruncat cristalele brute la suprafață. Cele mai multe diamante au peste 100 de milioane de ani.

Cele 4 C-uri ale Diamantului

Caratul

Unitatea de greutate prin care un diamant este măsurat este de 1 carat fiind o cincime de gram (0,2 g). Un diamant de 1 carat cântărește 100 puncte. Ct este abrevierea.

Tăietura Diamantului

Diamantele din această categorie sunt pe primul loc și sunt foarte rare datorită perfectei interacțiuni dintre fațetele sale și lumină. Aceste diamante reflectă cel mai bine lumina și strălucesc cel mai intens dintre toate celelalte categorii de diamante.

Diamond Cut Signature

Diamantele din această categorie sunt considerate ca având un grad de tăietură ridicat. Interacțiunea dintre fațetele sale indică un echilibru bun, impresia de foc și strălucirea dintr-un diamant.

Diamond Cut Ideal

Diamantele din această categorie produc impresia de foc și strălucire slabe în comparație cu diamantele cu tăietură ideală, iar câteodată par întunecate.

Diamond Cut Very Good

Diamantele din această categorie au lumiozitate și strălucire limitate.

Diamond Cut Good

Claritatea Diamantului

Această scală a clarității este eșalonată de la impecabile la impecabile intern. Aceste diamante nu conțin nicio incluziune. Diamantele impecabile intern pot conține doar câteva incluziuni externe, care pot fi îndepărtate prin repolișare. Diamantele impecabile și intern impecabile sunt foarte rare.

Diamond Clarity FL - IF

Diamantele cu această claritate pot conține incluziuni foarte, foarte slabe, invizibile ochiului liber și care pot fi foarte greu detectabile cu o lupă capabilă să mărească de 10 ori.

Diamond Clarity VVS1 - VVS2

Diamantele de această claritate conține incluziuni minore foarte slabe care pot fi văzute doar cu o lupă care poate mări de 10 ori, fără a putea fi văzute cu ochiul liber.

Diamond Clarity VS1 - VS2

Diamantele cu această claritate pot include incluziuni slabe, care pot fi detectate cu o lupă care mărește de 10 ori.

Diamond Clarity SI1 - SI2

Diamantele conțin incluziuni slabe, observabile cu o lupă care mărește de 10 ori și vizibile ochiului liber la o examinare apropiată.

Diamond Clarity I1

Diamantele conțin incluziuni observabile care pot afecta strălucirea diamantelor. Incluziunile din aceste diamante sunt vizibile cu ochiul liber.

Diamond Clarity I2 - I3

Culoarea Diamantului

Diamantele de tip D sunt incolore și au cea mai fină nuanță de alb; au cele mai rare tente de culoare și cea mai mare valoare.

Diamond Colour D

Diamantele de tip E sunt pe locul al doilea pe scara diamantelor incolore. Diamantele de tip E au foarte rare nuanțe de alb și sunt extraordinar de fine.

Diamond Colour E

Diamantele de tip F sunt ultimele pe scara diamantelor incolore și sunt considerate diamante cu un alb rar și fin.

Diamond Colour F

Diamantele de tip G sunt primele pe scara diamantelor aproape incolore; sunt foarte valoroase. Conțin urme slabe de alb.

Diamond Colour G

Diamantele de tip H se situează pe scara diamantelor aproape incolore și sunt slab colorate. Culoarea din aceste diamante poate fi detectată numai prin comparație cu alte diamante incolore.

Diamond Colour H

Diamantele de tip I sunt nuanțate slab și considerate ca fiind aproape incolore. Nuanțele slabe de culoare pot fi detectate.

Diamond Colour I

Diamantele de tip J fac parte dintre diamantele aproape incolore. Slaba nuanță de alb a diamantelor de tip J poate fi detectată.

Diamond Colour J

Diamantele ușor colorate merg de la K la Z și sunt considerate ca fiind diamante de la slab colorate la colorate; de la galben deschis la galben.

Diamond Colour KZ

CE ESTE CERTIFICATUL DIAMANTULUI?

Design Your Product

Diamantele sunt pietre naturale, iar fiecare diamant are caracteristici interne și externe unice. Pe lângă dimensiune și culoare, striațiile din interiorul diamantului determină și acestea anumite caracteristici. Valoarea unui diamant este dată de combinarea tuturor acestor calități.

Cele patru caracteristici folosite pentru a clasifica un diamant sunt ”Cei 4 C ale diamantului: Colour (Culoare), Clarity (Claritate), Cut (Tăietură) și Carat (Carat). Aceste caracteristici sunt evaluate de experți în cunoașterea diamantului, iar de multe ori sunt documentate în detaliu. Acest document este numit raport de clasificare sau certificatul diamantului. Certificatele diamantelor sunt importante din moment ce ele arată calitatea și culoarea diamantului bijuteriei dvs.

DIAMANTE CERTIFICATE GL

Design Your Product

Toate diamantele GL sunt cu atenție selectate de la furnizorii de diamant pe deplin credibili în țările participante ale Procesului Kimberley. Diamantele certificate GL au Culoare H, claritate VS și tăietura Foarte Bună. GLAMIRA oferă diamante certificate GIA, precum și diamante certificate GL.

DIAMANTE CERTIFICATE GIA

Design Your Product

Există multe instituții locale și internaționale de evaluare a diamantelor, care oferă certificări ale diamantelor, precum GIA, HRD, IGI, AGS, etc. GIA (Gemological Institute of America), o instituție non-profit în domeniul gemologiei, este cea mai cunoscută și mai respectată instituție de evaluare a diamantelor din lume. GLAMIRA vă oferă posibilitatea de a comanda un produs cu diamant certificat GIA, putând să personalizați culoarea, claritatea și tăietura diamantului folosit pentru produsul dvs.