Loading...

Educație despre Diamantul Colorat

Educație despre Diamantul Colorat

Diamantele colorate naturale ilustrează eleganța exclusivă a naturii. Raritatea este cea mai accentuată proprietate a diamantelor colorate. Cele mai recunoscute culori rare sunt roz, albastru și verde. În plus, chiar și diferența de culoare foarte mică poate avea un impact mare asupra valorii. Cel mai rar tip de diamante colorate sunt roșu, verde și albastru, cu tonuri medii până la cele mai întunecate, în combinație cu o saturație moderată.

Culoarea

Luminozitatea culorii, profunzimea, intensitatea sunt factorii cei mai importanți care au impact atunci când se achiziționează un diamant colorat. Diamantul va fi mai valoros, respectiv cu intensitatea culorii.

Setarea și tăierea

Prețiozitatea diamantului colorat poate fi intensificată în continuare cu setarea și tăierea corespunzătoare a pietrei în sine. Tăierea este explicativă, cu cât calitatea tăierii este mai bună - cu atât culoarea va fi mai bine reflectată atunci când este expusă la surse de lumină. Setarea unei bijuterii cu diamante colorate trebuie să fie examinată cu atenție și selectată de un expert. Sinergia culorilor este factorul cheie, de exemplu, diamantul galben va arăta mai bine împreună cu aurul galben și aurul roz cu diamante roșii.

Formă și claritate

Caracteristicile formei și clarității nu sunt la fel de importante ca și culoarea și tăierea, dar joacă, de asemenea, un rol important. Formele diamantelor colorate vin de obicei în modele unice pentru a accentua culoarea.