Loading...

Educație despre Perlă

PEARL EDUCATION

Perlele se formează ca urmare a unui răspuns imun în interiorul cochiliei a anumitor moluște, ce servește ca un mecanism de apărare împotriva unei potențiale amenințări, cum ar fi un parazit sau o amenințare exterioară care ar putea răni țesutul manta. O bucată mică de țesut de manta din cochilia donatorului este transplantată în carcasa recipientului, ceea ce determină formarea unui sac de perle, în care țesutul depozitează carbonat de calciu. Perlele sunt considerate bijuterii feminine și care sunt asociate cu Luna și planeta Venus.

Dimensiunea

Este descrisă mai ales în ceea ce privește dimensiunea perlelor, în milimetri, în loc de greutatea lor. Cu cât dimensiunea este mai mare, cu atât este mai mare și prețul, dar atunci când vine vorba de dimensiunile perlelor, salturile de preț ar putea fi inegale. Odată ce mărimea ajunge la scara de 8-9 mm pentru diametru sau mai sus, prețurile tind să crească mult în comparație cu intervalele de diametru mai mici.

Forma

Perlele pot veni în forme rotunde și ovale, ar putea avea formă de pară sau chiar deformată Acestea din urmă se numesc "perle baroc". Sferele simetrice sau picăturile simetrice se numără printre cele mai valoroase forme. Dimensiunile perlelor variază în mod obișnuit între 2 mm și 16 mm în diametru și această dimensiune depinde numai de tipul de moluște din care se formează.

Claritatea

O bună calitate în termeni de claritate ar însemna că perlele vin cu strălucirea lor caracteristică a perlelor și există reflecții ascuțite și strălucitoare pe suprafața acestora. Acestea ar fi netede, fără cusur și un strat adecvat de perle va fi prezent, pentru a crește durabilitatea.

Culoarea

Perlele vin în diferite culori, de la alb până la negru. Cu toate acestea, culoarea naturală rezultă dintr-o combinație de mai mulți factori, cum ar fi culoarea predominantă a perlei, una sau mai multe culori care depășesc culoarea corpului și de asemenea, jocul de culori strălucitoare. Acestea din urmă ar putea fi o combinație subtilă de culori cum ar fi roz, verde, albastru sau chiar argintiu și se schimbă odată ce ați mișcat perlele în mâinile dvs.