x
 
   

Diamantul

Diamantul, cea mai adorată piatră prețioasă, este singura piatră prețioasă formată doar dintr-un singur element. Conține în structura sa doar carbon, iar moleculele de carbon se formează într-un fel în care fiecare este legată de alta, într-o perfectă simetrie în fiecare direcție.

 

Diamantul, cea mai adorată piatră prețioasă, este singura piatră prețioasă formată doar dintr-un singur element. Conține în structura sa doar carbon, iar moleculele de carbon se formează într-un fel în care fiecare este legată de alta, într-o perfectă simetrie în fiecare direcție. Diamantul datorează caracterul său natural atât de dur acestei extraordinare strcuturi atomice. Duritatea sa este indentificată cu 10 pe scala Moh. Este atât de tare încât doar un instrument făcut din diamant poate tăia un alt diamant (în mod relevant, numele său derivă din cuvântul grecesc adámas care înseamnă incasabil, inalterabil). Pe lângă această duritate a sa extraordinară, diamantul mai este renumit pentru luciul perfect și pentru perfecta dispersie a luminii vizibile. Formarea sa și timpul care trece pe parcursul formării sale fac și ele ca diamantul să fie atât de distinct.
Inele de Logodna cu Diamant
Diamantele au fost găsite și scoase la suprafață acum 2400 de ani în India, care este primul producător ce comercializează diamant. În prezent, diamantul este exploatat mai ales în Africa de Sud, India și apoi în Brazilia, Canada și Australia.
În epoca romană și greacă antică, diamantele erau considerate lacrimile lui Dumnezeu sau bucăți de stele sparte, căzute din cer. Diamantul a fost menționat pentru prima dată în literatura romană în primul secol d.Hr. când se spunea că vârfurile săgeților lui Cupidor erau acoperite cu diamante. Purtau diamantele ca pe talismante, deoarece credeau în puterea lui de protecție împotriva răului. Această credință venea din mitologia indiană, unde se credea că diamantul a fost creat de de trăsnetele care loviseră stâncile. Mai mult decât atât, în secolul al treisprezecelea o lege din Franța înterzicea purtarea inelelor de diamant de către oameni, cu excepția regelui și a reginei.
Coliere cu Diamant
Iar primul inel de diamant care a fost dat de către un bărbat unei femei a fost cel oferit în 1477 de căre arhiducele Austriei Mariei de Burdundia. Cunoscut ca regina pietrelor prețioase, dar și ca piatra prețioasă a reginelor, diamantul este asociat în general cu un simbol al puterii, al dreptății, al inocenței și al incoruptibilității. Este piatra lunii aprilie și este folosit ca denumire a celei de-a 60-a aniversare a căsătoriei.
La Glamira, diamantele ocupă un loc important în fabricarea bijuteriilor și este ales după anumite criterii. Primul și cel mai important pas în alegerea diamantului este respectarea angajamentului etic prin care trebuie să fie un diamant 100% conflict-free, ca să poată fi folosit pentru produsele Glamira.

Citeste mai mult 

Cercei cu Diamant
PRODUSE RECOMANDATE PENTRU TINE
boderEXPLORAȚI MAI MULT

Culoarea diamantului se referă la combinarea celor trei componente: nuanță, saturație și ton. Scala de culoare gradiantă pentru diamante variază de la D la Z. Un diamant perfect , cunoscut drept culoarea D, nu are culoare deloc. Culoarea H este cea mai potrivită, în funcție de cel mai bun raport performanță-preț și de armonia modelului. Iată de ce la Glamira sunt folosite mai ales diamantele în culoarea H. Tăietura diamantelor se referă la simetrie, dimensionare și lustrul diamantului care este ajustat pe durata procesului de tăiere a pietrelor prețioase, după ce a fost scos din pământ. Totul este făcut pentru a realiza minunata întoarcere a luminii în diamant. Tăietura este realizată după 3 diferite criterii: proporție, lustru și simetrie. Tăietura conține 5 grade: Excelent, Foarte Bun, Bun, Slab și Sărac. Pe de altă parte, forma diamantului, care se confundă în genreal cu tăietura diamantului, indică un stil sau un design folosit atunci când se dă formă diamantului pentru lustruire, precum diamantul princess-cut. La Glamira, puteți găsi multe forme ale diamantelor, precum prințese, rotund, oval, inimă, cu care vă puteți personaliza modelul ales. Ca rezultat al carbonului expus la căldură și a presiunii extraordinar din adâncul pământului, toate diamantele naturale au diferite urme interne numite "incluziuni" și urme externe numite "pete". Claritatea diamantului se referă la puritatea diamantului, iar criteriul clarității include determinarea numărului de astfel de urme, mărimea lor, relieful și poziția lor. Pentru a găsi un raport preț/calitate ideal, este important de știut că incluziunile mici în scala de notare a clarității de la VVS1 la SI2 nu pot fi apreciate cu ochiul liber. Glamira folosește mereu diamante cu claritate VS (inclusiun foarte salbe). Iar caratul diamantului este o măsură care determină dimensiunea diamantului în funcție de greutatea sa. Un diamant cu o cincime de gram (0.2 g) și 1 carat cântărește 100 puncte.

Glamira creează bijuterii cu diamant unice: brățări, cercei, butoni, inele de logodnă, și vi le oferă pentru a le putea personaliza în funcție de preferințele dvs. Cerceii cu diamant sunt pe măsură acestor preferințe, iar cerceii cu diamant stud este una dintre cele mai bune opțiuni pe care o puteți personaliza cum doriți, pentru a vă evidenția și mai mult frumusețea. Sau puteți avea strălucirea stelelor în jurul gâtului sub forma unui colier cu diamant. Mai presus de toate, puteți lăsa irezistibilele săgeți cu diamant ale lui Cupidon să se transforme într-un inel de logodnă cu diamant, apoi acesta să tragă în direcția inimii acelei doamne speciale pe care vi-o doriți!