x
 
   
BIJUTERII CU TANZANIT

Tanzanitul

Tanzanitul este o varietate albastră a pietrei prețioase zoisit, care conține vanadiu și constă în silicat de aluminiu calciu.

PRODUSE RECOMANDATE PENTRU TINE
boderEXPLORAȚI MAI MULT

Tanzanitul

Tanzanitul este o varietate albastră a pietrei prețioase zoisit, care conține vanadiu și constă în silicat de aluminiu calciu. Acesta a fost descoperită în 1967 de către păstorii Masai în dealurile Merelani, în apropiere de Arusha, în partea de nord a Tanzaniei, Africa. Piatra care a fost ascunsă de ochiul uman s-a format cu milioane de ani în urmă din șisturi metamorfice, gnaise și cuarțite. La început, s-a numit "zoisit albastru" – dar denumirea a fost schimbată la scurt timp, deoarece suna prea aproapiat de cuvântul englezesc 'suicide' („sinucidere"). Tanzania, locul în care a fost găsită piatra, este și cea care i-a dat pietrei numele său. Ceea ce face Tanzanitul special și unic este faptul că se găsește într-un singur loc, în întreaga lume. În plus, culoarea sa albastră este o altă caracteristică care o diferențiază de alte pietre; culoarea variază de la albastru ultramarin la violet-albastru deschis și are o structură policromatică, ceea ce înseamnă că piatra poate părea albastru, violet sau galben-maronie, în funcție de unghiul din care este privită.

Este numită cu entuziasm de specialiștii drept "piatră prețioasă a secolului 20" și a devenit una dintre cele mai populare și mai dorite pietre. Deși procesul de a da o semnificație pietrei nu s-a încheiat încă, este evident că ea personifică imacularea, dar și eleganța neconvenționala și reprezintă frumusețea veșnică și de încredere.

Glamira combină recen-descoperita frumusețe cu modele unice, pentru a vă oferi bijuterii cu tanzanit speciale. Deși fiecare bijuterie ar putea avea propriile sale criterii de calitate pentru a arăta calitatea tanzanitului, niciun standard de calitate de pe scala gradentă nu se aplică tanzanitului. Puteți să personalizați orice model alegeți cu tanzanite pentru a avea inele cu tanzanit, coliere, cercei cu tanzanit și butoni unici. Tanzanitul vă împrumută culoarea sa extravagantă sub forma unui colier cu tanzanit care să vă sublinieze frumusețea și stilul. Glamira vă oferă modele unice și moderne de la designerii de la Glamira și ideea de a crea împreună ceva special. Aproape cea mai perfectă culoare a unei tăieturi perfecte a tanzanitului se va potrivi doar dvs.!