x
 
   

Smarald

Smaraldul (clasificat ca piatră prețioasă) are o culoare verde profundă și vie. Numele său provine din franțuzescul ‘Esmeraude’ și din jumătatea cuvântului englezesc ‘Emeraude’, care înseamnă “piatră prețioasă verde”.

 

Smaraldul (clasificat ca piatră prețioasă) are o culoare verde profundă și vie. Numele său provine din franțuzescul ‘Esmeraude’ și din jumătatea cuvântului englezesc ‘Emeraude’, care înseamnă “piatră prețioasă verde”. Făcând parte din familia Beril, smaraldul își obține culoarea de la urmele de crom și de vanadiu care apar în timpul formării sale. Mai mult, smaraldul are anumite semne de naștere, ceea ce înseamnă incluziuni și fracturi în timpul ieșirii la suprafață. Aceste incluziuni și culoarea verde intens fac ca smaraldul să fie unic și special. Datorită structurii sale chimice, smaraldul este fragil și se sfărâmă ușor în timpul fațetării sale. De aceea, a fost dezvoltată o ‘Tăietură smarald” specială, pentru a se păstra integritatea cristalului de smarald, iar aceasta a devenit folosită de-a lungul anilor nu doar pentru smaralde, ci și în cazul altor pietre prețioase. Ea presupune o formă tipică dreptunghiulară a fațetei, astfel încât să poată fi evidențiată întreagafrumusețe a acestei pietre. Smaraldul este adus la suprafață în minele din Columbia și munții Ural din Rusia, Zambia, Zambia, India, Madagascar, Norway, Brazilia, Pakistan, Australia și Statele Unite ale Americii.
INELE DE LOGODNA CU SMARALD
Smaraldul cu frumusețea sa, cu nuanța sa profundă este una dintre cele mai speciale pietre prețioase din lume și a fost o bijuterie râvnită în toate timpurile. Frumusețea sa l-a făcut cunoscut în multe povești, mituri și legende. Cleopatra, Regina Egiptului, este renumită pentru admirația profundă și fascinantă pe care o avea pentru smarald. Acesta era asociat cu Venus, zeița romană a iubirii, deoarece romanii credeau că smaraldul întruchipa toate calitățile ei: fertilitate, frumusețe și bunătate. Smaraldul este piatra lunii mai și simbolizează reînnoirea vieții și primăvara veșnică.
După culoare, tăietură, claritate și toate claitățile care dau valoare smaraldului, Glamira le alege pe acelea care au o calitate ridicată. Puteți găsi smarald în orice formă și la orice carat la Glamira, pentru a vă înfrumuseța cu el bijuteriile.
COLIERE CU SMARALD
Dacă unele smaralde au o culoare galben-verde, Glamira le preferă pe acelea cu nunațe mai slabe sau fără nuanțe, deoarece cel mai valoros smarald este cel fără nunață, de un verde cât mai pur posibil. Glamira produce bijuterii cu smarald alegându-le pe acelea cu saturație ridicată, care înseamnă mai multă strălucire și o lumină mai bună. Nu doar cercei, brățări, coliere și inele cu smarald pentru femei, ci și inele și butoni pentru bărbați sunt oferite în colecțiile de la Glamira. Trebuie să decideți în primul rând metalul cu care doriți să îl combinați cu smaraldul, apoi decideți greutatea în carate potrivită și în cele din urmă puteți să potriviți smaraldul cu un set de pietre prețioase precum dimanatul sau safirul. Astfel, puteți să vă creați propria bijuterie: o pereche de cercei cu smarald sau un pandantiv. Cu un inel de logodnă cu smarald, puteți oferi strălucirea verde a primăverii și speranța pentru o viață plină de dragoste alături de femeia care ocupă un loc special în inima dvs. Sunteți cel care va da o semnificație acestei combinații dintre culoarea strălucitoare a smaraldului și modelele de la Glamira.
CERCEI CU SMARALD
boderEXPLORAȚI MAI MULT