x
 
   
Bijuterii cu Safir Galben

Safirul Galben

Clasificat ca piatră semi-prețioasă, safirul galben este o varietate a safirului, care face parte din familia Corindoane ca și rubinul. Micile urme de fier din structura sa chimică îi dau frumoasa nuanță de galben.

INELE DE LOGODNA CU SAFIR GALBEN

INELE DE LOGODNA
CU SAFIR GALBEN

boderEXPLORAȚI MAI MULT

Safirul Galben

Clasificat ca piatră semi-prețioasă, safirul galben este o varietate a safirului, care face parte din familia Corindoane ca și rubinul. Micile urme de fier din structura sa chimică îi dau frumoasa nuanță de galben. Un safir galben admirabilă trebuie să fie transparent, cu o suprafață care strălucește și care impresionează prin culoarea apusului de soare. Ceea ce îl distinge de alte safire este faptul că safirul galben de înaltă calitate nu are nicio incluziune vizibileă, în timp ce safirele poate avea mai multe incluziuni în interior. Safirul galben este extras în principal din minele din Serendip, insula Sri Lanka. Insula este locul unde a fost găsit prima dată safirul galben. Oamenii l-au descopeit pe domeniile lor, după o ploaie care a spalat pietrele și l-a scos la iveală. Cuvântul serendipity s-a format după acest eveniment. Alte mine de safir galben sunt în Madagascar, Tanzania, India și Australia. Cel mai mare safir galben minat până astăzi cântărește aproape 2,020 carate și este numit Tomahawk Tiger.

Anticii numit galben safir ‘hyacinth’, dar a mai fost cunoscut și sub numele de padparadscha în Sinhaleză și sanscrită. Piatra ocupă un loc special în astrologia indiană și vedică unde este numit Pukhraj însemnând piatră galbenă. Se credea că aduce lumină, pace și înțelepciune celui care îl purta. Potrivit credințelor hinduse, safirul galben este piatra planetei Jupiter, numită Deva Guru și despre care se credea că era profesor de zei. De aceea, safirul galben este de obicei considerat că aduce fericire, înțelepciune și împlinire. Safirul galben este, de asemenea, asociat cu viața, fertilitatea și căsătoria.

La Glamira, toate semnificațiile și strălucirea safirului galben sunt combinate cu alte metale, alte pietre prețioase și culori pentru a realiza bijuterii cu safir galben precum inele, cercei, coliere și așa mai departe. Glamira furnizează cele mai speciale pietre de înaltă calitate, în conformitate cu criteriile 4C de tăiatură, culoare, claritate și greutatea în carate. Pus în modele alături de metale precum aur alb și galben, safirul galben strălucește din orice unghi, astfel încât puteți să arătați că purtați la mână un un inel cu safir galben sau o pereche de cercei cu safir galben. Sau puteți scrie propria poveste de dragoste inspirată de un safir galben, personalizând un inel de logodnă cu safir galben oferit în timpul unei cereri în căsătorie. În concluzie, Glamira vă invită să simțiți lumina lui Jupiter pe propria piele.