x
 
   

Safirul

Safirul albastru este clasificat drept piatră prețioasă și are o culoare mergând de la nunațele de albastru până la cele violet sau purpuriu.

 

Safirul albastru este clasificat drept piatră prețioasă și are o culoare mergând de la nunațele de albastru până la cele violet sau purpuriu. Valoarea sa depinde de nunața de albastru, în plus la culoarea, claritatea, dimensiunea, tăietura sa și calitatea sa generală. O nuanță mai închisă de albastru îi dă mai multă valoare. Numele său provine din limba greacă, din cuvântul "sappheiros" însemnând albastru. Safirul face parte din familia corundum ca și rubinul, ceea ce le face unele dintre cele mai dure pietre prețioase. Cel mai cunoscut tip de safir albastru este safirul stea, care prezintă fenomenul-stea care își trage numele din tăietura sa Cabochon. Steaua Neagră a Queensland, cel mai mare safir din lume, cântărește 733 carate. Depozite importante de safir sunt în Australia de Est, Tailanda, Sri Lanka, China, Madagascar, Africa de Est și în America de Nord, în câteva locații, mai ales în Montana.
INELE DE LOGODNA CU SAFIR
Safirele și rubinele se găsesc de regulă în același mediu geografic. Este piatra lunii septembrie și a celor născuți în zodia Săgetător. Este asociat în general cu pacea și cu fericirea, încă din cele mai vechi timpuri. De exemplu, în vechea Persie, se credea că safirul albastru aduce cerul albastru și pacea.
La Glamira, safirul albastru are calitate ridicată, cu claritate deosebită și lucrat în modele unice de bijuterii de safir albastru. Glamira alege doar acel safir albastru cu cea mai de preț culoare, care este cea din mijlocul scalei. Cu configurările de la Glamira, puteți să vă creați acele modele pe care le doriți, cu orice metal sau culoare.
COLIERE CU SAFIR
Safirul albastru este o piatră prețioasă specială care poate lumina orice stil. Strălucirea sa pe nunața pielii accentuează frumusețea naturală a femeii sau carisma bărbatului. Poate fi procesat în orice model de cercei cu safir albastru, inel, colier, butoni, care să întregească orice ținută. Indiferent că aveți la gât un colier cu safir albastru, sau că purtați o pereche de cercei sau că aveți pe deget un inel de safir albastru, Glamira vă oferă oportunitatea de a purta safirul albasru pentru a capta atenția si a vă arăta sângele albastru sau sângele regal. Sau puteți alege unul dintre inelele de logodnă cu safir albastru, să-l persoanlizați după preferințe și să fiți martorul unui moment special de cerere în căsătorie. Un alt detaliu interesant al safirului albastru este acela că acesta este darul tradițional pentru cea de a 45-a aniversare a căsătoriei.
CERCEI CU SAFIR
boderEXPLORAȚI MAI MULT