x
 
   
Bijuterii cu Perlă Roz

PERLĂ ROZ

Perla este cea mai veche piatră prețioasă cunoscută și a fost considerată cea mai valoroasă timp de secole. Are o culoare care variază de la alb la negru, incluzând argintiu, crem, roz, șampanie, (aur) verde și albastru.

PRODUSE RECOMANDATE PENTRU TINE

PERLĂ ROZ

Perla este cea mai veche piatră prețioasă cunoscută și a fost considerată cea mai valoroasă timp de secole. Are o culoare care variază de la alb la negru, incluzând argintiu, crem, roz, șampanie, (aur) verde și albastru.
Ceea ce diferențiază perla de alte pietre prețioase este materia sa organică derivată dintr-o creatură vie – stridia sau molușca. Structura sa chimică conține carbonat de calciu in formă de cristaline, care sunt depozitate în straturi concentrice. Deoarece este o piatră natural organică, are diferite forme, iar fiecare formă este unică. Așa cum orice diamant este diferit de altul, orice perlă are o mică diferență a formei. Forma sa se datorează nucleului și poziționării ei în interiorul moluștei. Perlele rotunde sunt cele care mai apreciate, deoarece sunt rare și ‘naturale’. Când ne gândim la perlă, ne vine în minte perla în formă rotundă. Pe lângă perlele naturale, există și perlele de cultură, care se formează în stridiile și midiile de apă dulce. Valoarea unei perle depinde de mai mulți factori, cum ar fi tipul perlei, strălucirea ei, culoarea, dimensiunea sau sideful. Stălucirea ei arată calitatea perlei; o perlă de calitate înaltă este atât de luminoasă și de strălucitoare, încât vă puteți reflecta în ea. Un alt aspect este sideful, care îi dă perlei culoarea și strălucirea. Cea mai valoroasă perlă este cea cu sidef puternic.

Perlele sunt cele mai vechi, cele mai căutate și cele mai venerate pietre prețioase în întreaga lume, de când au fostt descoperite. Sunt menționate în legende și texte și folosite în piese de artă în multe țări din Egipt, sau China, sau Grecia. Prima sa folosire este datată acum 5200 de ani în urmă, în Egipt. Exemple de perle pot fi întâlnite în picturile și sculpturile din epoca antică a Egiptului. În textele istroice chinezești de acum 4000 se menționează despre perlele de apă dulce și încă se acceptă denumirea de perle de apă dulce. Cea mai veche bijuterie cu perlă are o vechime de 2700 de ani și a fost găsită în mârmântul unei regine a vechii Persie. Este celebru și colierul Susa, care conține 3 rânduri a câte 72 perle fiecare. Fiind numită și lacrima lunii, perla este piatra lunii iunie și îi guvernează pe cei născuți sub semnul Racului.

Glamira oferă perle cu calitate ridicată, luând în considerație criteriile de valoare. Pentru a crea modele unice de bijuterii cu perlă, Glamira folosește în colecțiile sale perle negre, albe și roz. Puteți personliza aceste picături ale lunii într-o pereche de cercei cu perle. Sau puteți simți parfumul antic în jurul gâtului cu un colier cu perle și să vă șimțiți protagonistul miturilor sau al legendelor. Puteți de asemenea să combinați perla cu aur roșu și/sau alb pentru a avea un inel cu perlă care vă va sublinia un stil ce va dura cât colierul Susa!