x
 
   
Bijuterii cu Opal de Foc

Opalul de Foc

Opalul de Foc este forma transparentă a opalului și, ca alte forme de opal, este format din acid sicilic, cu un conținut ridicat de apă și a fost numit astfel după culoarea sa.

INELE DE LOGODNA CU OPAL DE FOC

INELE DE LOGODNA CU OPAL DE FOC

PRODUSE RECOMANDATE PENTRU TINE
boderEXPLORAȚI MAI MULT

Opalul de Foc

Opalul de Foc este forma transparentă a opalului și, ca alte forme de opal, este format din acid sicilic, cu un conținut ridicat de apă și a fost numit astfel după culoarea sa. Numele său derivă din cuvântul roman ‘Opalus’, referindu-se la Ops, soția lui Saturn, Zeița Fertilității. Facând parte din familia pietrelor semi-prețioase, această piatră este compusă din straturi sferice, pentru a crea spații tridimensionale și a da strălucire și intensitate pietrei. În funcțiile de condițiile în care s-a format piatra, opalul de foc prezintă culori diferite, cariind de la galben la portocaliu și roșu, de unde și denumirea pe care o are. Cu cât mai intensă este culoarea sa, - cu alte cuvinte cu cât are mai mult ‘foc' în ea – cu atât mai valoros este opalul de fic. Poate fi găsit mai ales în Brazilia, dar și în alte locuri precum minele de opal din Honduras sauGuatemala, SUA, Canada, Australia, Ethiopia și Turcia.

Fiind amintit în multe legende, opalul de foc este renumit mai ales în Mexic. La maiași și azteci se credea că o astfel de piatră care amintește de foc semnifică vivacitatea care nu putea fi creată decât de apele paradislui. De aceea l-au numit quetzalitzlipyollitli, 'piatra păsării paradisului'. Foloseau piatra în scopuri ritualice. Iată de ce astăzi, opalul de foc este considerat piatra prețioasă națională a Mexicului. Pe de altă parte, se crede că Cleopatra purta un set din opal de foc pentru a-l atrage pe Marc Antonio, conducătorul Romei. Și regina Victoria folosea bijuterii din opal de foc ca protectoare împotriva răului și a dușmanilor. Cu multitudinea sa de culori și cu frumusețea sa cerească, opalul de foc este piatra lunii octombrie.

Deoarece calitatea este primul lucru de care se ține cont pentru a crea bijuterii de opal speciale: inele, cercei, brățări, butoni, Glamira oferă opal de foc cu calitate ridicată și în culori apropiate de roșu. Imprimând frumusețea sa oricărei bijuterii lucrate, opalul de foc este piatra perfectă de folosit în orice metal sau în orice design. Creând o pereche de cercei din opal de foc, puteți auzi sunetul apelor paradisului. Sau puteți să atrageți dragostea printr-un inel din opal de foc, așa cum a făcut și Cleopatra. Cu alte cuvinte, la Glamira, viața se transformă într-un ritual sacru de strălucire.